به گزارش سلام لردگان به نقل از مرصاد، مجمع جهاني اقتصاد براي اولين بار در ژانويه سال ???? و در شهر داووس سوئيس راه اندازي شد. کلاوس شواب موسس مجمع جهاني اقتصاد است. وي که يک فرد آلماني تبار است بعد از تاسيس اين مجمع به عنوان استاد در دانشگاه ژنو مشغول تدريس شد.
بعد از اين رياست وي مجمع مديريت اروپايي که يک سازمان غير انتفاعي بود را در ژنو راه اندازي کرد و با کمک اين مجمع سران تجاري و صنعتي اروپا را هر ساله در ماه ژانويه به داووس فرا ميخواند. سپس برگزاري جلسات منطقهاي در کشورهاي مختلف جهان بعد از برگزاري اجلاس سالانه داووس به برنامه کاري اين مجمع اضافه شد و از سال ???? مجمع مديريت جهاني انتشار گزارش رقابت اقتصادي جهاني را نيز بر عهده گرفت.
در سال ???? «مجمع مديريت اروپا» به «مجمع اقتصاد جهاني» تغيير نام داد و با توسعه حوزه کاري خود تلاش کرد تا اختلافات و مشکلات جهاني را با ايجاد يک پلت فرم بينالمللي حل کند.
اما امسال ايران به قول رسانه ها و خبرنگاراني که اين نشست را پوشش مي دادند ستاره اين اجلاس بود به گونه اي که خود رئيس جمهور اسلامي ايران معتقد است سخنراني هاي او در داووس و حضور ايران در مجمع جهاني اقصاد، نشست ژنو ? را در سايه قرار داده است.
بسياري از کارشناسان اعتقاد دارند حضور ايران در يکي از بزرگ ترين نشست هاي اقتصادي دنيا مي تواند برکات زيادي از نظر جذب سرمايه گذار و سرعت گرفتن چرخ توليد داشته باشد.
اما اين اجلاس با حواشي هم روبه رو بود. علاوه بر سخنراني گستاخانه وزير خارجه ايالات متحده که سخنان رئيس جمهور ايران را بي معنا و داراي کارکرد داخلي خوانده و معادهده ژنو را براي تعطيلي فعاليت هاي هسته اي ايران عنوان کرد که البته دکتر روحاني در مصاحبه هاي تلويزيوني خود مخصوصا با CNN به خوبي به اين سخنان پاسخ داد.
حاشيه اي به بزرگي عدم حضور خبرنگاران ايراني در داووس
اما حضور رئيس جمهور در اين اجلاس مهم که براي دولتي ها از آن به عنوان يک تحول ياد مي کنند بدون حضور خبرنگاران و همراه نبردن هيچ يک از اصحاب رسانه براي پوشش اين نشست مهم سوالات زيادي را به وجود آورده است.
پوشش سفر هاي خارجي رئيس جمهور آنهم حضور در يک مجمع جهاني در هر دوره اي با انعکاس وسيع رسانه ها و همراه بردن تيمي متشکل از رسانه هاي تراز اول کشور رو به رو بوده است اما ظاهرا دولت يازدهم چندان تمايلي به باز شدن فضاي رسانه اي براي اطلاع از نشست ها و گفتگو هايش ندارد.
سوابقي از عدم شفاف سازي دولت در خصوص اقداماتش/ از مذارکرات ژنو تا لايحه بودجه
اين موضوع از سوي نمايندگان مجلس در خصوص مذاکرات ديپلماتيک وزارت خارجه با ?+? هم وجود دارد. به گونه اي که چند بار بيش از نيمي از نمايندگان مجلس خواهان توضيح شفاف و صريح در خصوص اين مذاکرات شدند.
رويکرد درون گراي دولت يازدهم در حالي است که يکي از اساسي ترين شعارهاي دولت شفاف سازي در راستاي اقدامات و عملکردهاي دولت بوده است.
عدم شفافيت در خصوص اقدامات دولت در بودجه هم حاشيه هايي داشت که طي آن حتي برخي از حاميان دولت نيز از عدم توضيح در خصوص لايحه بودجه انتقاد کردند.
داريوش قنبري نماينده سابق ايلام در مجلس شوراي اسلامي در همان زمان و در گفتگو با ايلنا شفافسازي و اطلاعرساني دولت در زمينه بودجه را ضروري دانست و اظهار داشت: دولت بايد با اطلاعرساني مانع از اين شود که مردم فکر کنند که زير حرفهايش زده است.
شعار شفاف سازي و تکليف نامعلوم تحريم ها در مجمع جهاني اقتصاد
گرچه شفاف سازي وعده کابينه يازدهم براي عموم ملت ايران بود اما اينروزها ظاهرا دولت تمايلي بو توضيح در خصوص اقدامات خود حتي به نمايندگان مجلس و خبرنگاران هم نشان نمي دهد.
يکي از اساسي ترين مباحثي که در نشست هاي حاشيه اي مجمع جهاني اقتصاد ناگزير از طرح شدن بود بدون ترديد مسئله تحريم هاي اقتصادي غرب و آمريکا عليه ايران است که دولت مي تواند با گزارش آنها به مردم و نمايندگانها در مجلس و البته گزارش اين موضوع که تا کنون چه اقدام عملي از سوي طرف غربي در راستاي کاهش تحريم ها بر اساس معاهده ژنو انجام شده است، در مسير شفاف سازي قدم بردارد.
البته عدم حضور خبرنگاران در معيت رئيس جمهور قطعا اين موضوع را با چالش مواجه مي کند.
انتهاي پيام/